Pin-up стил – вечния стил на ретро модата

Pin-up стил - вечния стил на ретро модатаPin-up е  неизменно един от най-интересните ретро стилове, който привлича от самото си създаване огромно внимание. И не е чудно, ако се знае, че всичко е започнало от масивното произвеждане на плакати с красавици, които са били предназначени за излагане в кафенетата и други обществени места, а по-късно намират мястото си по стените на казармите и в кабините на военните камиони по време на втората световна война.

На pin-up не устояват много холивудски звезди, които използват постери за да разпространяват славата си . Някои актриси като Рита Хейуърт, червенокосата Джилда, дори днес са pin-up кралици. Най-известната картина на Мерилин Монро също е в този стил. Почти е невъзможно да се сетим за звезда от стария Холивуд, дори и по-надалеч – както в геогравско, така и във времево измерение, която да е заобиколила този прекрасен имидж. Нека си припомним винтидж лицето на Мадона в музиката, както и във филма „дик Трейси“.

Подобни похождения в pin-up из нашите ширини прави Северина, а сега са налице и в някои от рекламите за сладолед. Във филмовия хит „Поверително от L.A.“ можем да видим носителката на Оскар Ким Бейсинджър в pin-up вариант, както и репликата на Вероника  Лейк. Този стил, който води началото си от Бети Бууп чак до Джесика Ребит във филма „Кой натопи заека Роджър“, се озова в света на анимационните герои, които придобиват славата си точно благодарение на непреходната популярност на pin-up. Очевидно pin-up присъства и днес, с времето се обогатява с нови детайли под формата на татуировки и пиърсинг, много често влиза в комбинации с готиката, емо, пънка и други стилове.

Ретро елементите притежават силата да добавят към ежедневния ни вид винтидж нотки. Може да става въпрос за десена, както точки или  кашмирени шарки, шотландско каре, което е достатъчно да поставим на лентата за глава или на ревера за да освежим някоя casual дреха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *