Кралиците на винтиджа

Кралиците на винтиджа са известни модели и филмови звезди като Джулия Робърдс, Кейт Мос, Никол Ричи и много други. Ще забележим, че футуристичния  вид на съвременните модели често се съпровожда от ретро елементи по модните ревюта. Най-малкия детайл под формата на украшение за коса, катарамата на колана, слънчевите очила, начинът, по който е вързан шалът, всичко това е достатъчно да пробуди редица асоциации с филмите, музиката и модата на миналия век.

Модните дизайнери са на ясно със силата на старите неща и затова и ги използват с удоволствие. Но не само те. Много звезди се сдобиват с титлата кралиците на винтиджа, благодарение на успешното комбиниране на най-новите елементи с ретро детайли. Кейт Мос , отдавна позната в обществото като дама с висок стил и изтънчен вкус, с охота носи стари  дрехи.

Нейния вкус към модното, както и уменията да комбинира нещата личат най-добре на партито от далечната 2007 година, когато случайно скъсвайки златната си винтидж рокля, връзва скъсаното парче на възел и така печели симпатиите на околните.

Ретро революцията на червения килим с право се приписва на Джулия Робърдс  на церемонията на раздаването на „Оскарите“, на която притежателката на  най-прочутата статуетка за ролята си на Ерин Брокович се появява в стара рокля на Валентино. И заради това една от най-високо платените звезди е провъзгласена и за една от най-добре облечените дами на известната холивудска проява. Никол Ричи дължи популярността си на дрехите от миналия век, които носи с много стил.

Кристин Ричи, която става известна с ролята си на Уенсди в „Семейство Адамс“,при уговорка със стилиста си ,пази дрехата седем години – толкова време е необходимо да измине, за да попадне одеждата във винтидж категорията.Днес най-известната привърженичка на винтиджа сред известните модни икони е Дита фон Тийз – танць0рка, модел и актриса, която подържа pin-up стила и е сред една от основните виновници за завръщането на стила burlesque dance.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *