Златният цвят – новата, стара мода

Златният цвят е приспособим, съвършен и безпогрешен избор за празничните детайли на всеки гардероб. Черното и златното, червеното и златното, зеленото и златното и не на последно място розовото и златното – всеки вариант е прекрасен. На раздаването на Оскарите през 2017 Кейт Хъдзън, Ан Хатауей, Кейт Бекинсейл и Наоми Кембъл се появиха всички в сухо злато.

Възможно е златните аксесоари, като лентите,панделките,различните бродерии да водят началото си от кралските дворове. И днес те са отражение на елегантността, господството и благосъстоянието.

Златният цвят е отново актуален за роклите. Ръководството за носене на една такава рокля може да се прочете от филмите от златната ера на Холивуд. Най-известната холивудска рокля се появява в лентата на „Мъжете предпочитат блондинки“, въпреки че е спорно дали роклята се забелязва на фона на сиянието на Мерилин Монро.

Ледения сексапил на Марлене Дитрих също така е запомнен в злато. Босоногата контеса Ава Гарднър носи тоалета така, сякаш е родена с него. Елизабет Тейлър го облича с великолепното спокойствие, което приляга на една Клеопатра.
Звездите на съвременното кино също носят злато с охота. Навсяко раздаване на награди задължително се появяват няколко актриси, облечени в злато.

Златният цвят в подсъзнанието на наблюдателите често е свързван с понятие за пари, благосъстояние и скъпоценности. Въпреки,че могат да се видят много снимки на звезди в злато една от тях изпъква със завидна лекота, с която носи този взискателен цвят.

Става въпрос за Шарън Стоун, която носи незабравима рокля, тежаща 20 килограма. Удивителната Джинджър, за която Шарън Стоун получава Оскар се разхожда с още няколко модела – бялата рокля със златни елементи на гърдите. Бялото и златното е съчетание, което е сякаш създадено за тази актриса. Това се видя и преди две години в Кан, където се появи в бяла рокля на Роберто Кавали със змия на гърба. Най – актуалното съчетание за новия моден сезон се очертава розово със златно, което даже се определя като нов цвят – розово злато.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *