Винтидж стил – шик и носталгия

Винтидж стил - шик и носталгияВинтидж стилът се определя като шик с привкус на носталгия. Нараства популярността на модните винтидж дрехи, които се асоциират с миналия век, достатъчно стари, за да се превърнат в спомени и недостатъчно стари за да бъдат антики.  Ще насочим вниманието си  към дрехите и аксесоарите, които носят в себе си духа на отминалото време, в опит да отговорим на въпроса, в какво се крие непреходността им, къде е границата между ретро стила и старомодността, до каква степен винтиджът представлява стил на обличане или начин на мислене.

Ретрото е и еко. Неизменен  е и екологичния аспект на винтидж дрехите. В този смисъл изваждането на старите дрехи на бял свят, освен, че е съобразено с модните тенденции, които все повече са за обръщането на погледа назад, представлява един вид рециклиране. Дрехите имат живот само когато някой ги носи, в противен случай само заемат място.

Специално внимание трябва да се обърне на фината разлика между ретро дрехите и демоде одеждите. Затова ключова роля играе кройката на моделите и по-точно детайлите като яка, ревери, форма на ръкавите, презрамките и други елементи. Можете да приспособите нещо от това или да го замените, като например някое непасващо копче, но трябва да внимавате моделът след като сте го променили да не стане неизползваем.

Любителите на винтиджа  използват интернет порталите за покупко – продажба , в които могат да се открият истински прекрасни неща за тези, които решават сами да изграждат стила си. Естествено тук са и битаците, размяната на дрехи между приятелки, претърсването на таваните и мазетата на старите роднини. Ретро облеклата имат своя история, която се гради на  основата на модния период, към който се отнася. Докато обогатявате гардероба си с дамски дрехи, които носят духа на отминалите времена, недейте да забравяте, че някъде, на някой таван трябва да създадете свое кътче за бъдещ винтидж гардероб. Необходимо е само да минат седем години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *